onsdag 18 februari 2009

Duck and cover regeringens nya valspråk

Finanskrisen har nu med Saabs ekonomiska haveri på ett väldigt konkret sätt drabbat Sverige, och regeringen med näringsminister Maud Olofsson vägrar att hjälpa till. Till skillnad från andra politiska områden har de alltså valt att faktiskt följa sin egna ideologi - staten ska minsann inte lägga sig i. Som resultat hotas nu i runda slängar 15 000 människor (enligt TV4-nyheterna) av arbetslöshet, och arbetsmarknadsministern med knegarnamnet står och bollar siffror i miljardklassen om pengar för utbildning och "arbetsmarknadsinsatser". Samtidigt som det mångdubbelt större beloppet som avsattes för bilindustrin i höstas ligger orörda.

Det är otroligt hur arrogant Maud Olofsson uttrycker hur GM har "lämnat" Saab, samtidigt som hon gör exakt samma sak och vänder 15 000 minst sagt oroliga människor ryggen. Som vanligt så finns det någon att skylla på, i det här fallet stora, stygga, giriga företag från USA, när det i själva verket givetvis är kapitalismens natur som är anledningen till att människor inte är värda ett skit när GM's chefer försöker rädda sitt arsle. Men det är inga problem, Littorin har lösningen. De tusentals soon-to-be-arbetslösa i bland annat Trollhättan kan väl hitta nya jobb, det är ju bara att sadla om till nåt annat eller flytta till någon annan stad? Får du inget nytt jobb, ja då får du skylla dig själv och klara dig bäst du kan.

Jag antar att det är det här som är det fina med att sitta i en borgerlig regering, man behöver ju liksom aldrig ta något ansvar för någonting. Men det är klart, det kan dom ju inte säga rakt ut. Det är bättre att lägga över skulden på något man inte har kontroll över, för annars faller ju liksom hela korthuset. Om det nu inte gjort det redan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar